TCDA-IBF Schedule

June 29 - July 3, 2020 

Level A / Intermediate

Week 1 / Monday-Friday, June 29 - July 3

10:00 – 12:00am     Ballet Technique (2h)                    

 12:15 – 1:15pm         Pointe & Pre-Pointe - Girls / Jumps & Turns - Boys (1h)

 1:15 - 2:15pm           Lunch Break

 2:15 - 3:15pm          Contemporary / Choreography (1h)

 3:30  - 4:30pm       Musical Theatre (1h)

 

 

Week 2 / Monday-Friday, July 6-10

10:00 – 12:00am     Ballet Technique (2h)                    

 12:15 – 1:15pm         Pointe & Pre-Pointe-Girls / Jumps & Turns-Boys (1h)

 1:15 - 2:15pm           Lunch Break

 2:15 - 3:15pm          Contemporary / Choreography (1h)

 3:30 - 4:30pm        Pilates / Cardio-Barre (1h)

Week 3 / Monday-Friday, July 13-17

10:00 – 12:00am     Ballet Technique (2h)                    

 12:15 – 1:15pm         Pointe & Pre-Pointe-Girls / Jumps & Turns-Boys (1h)

 1:15 - 2:15pm           Lunch Break

 2:15 - 3:15pm          Repertoire / Choreography (1h)

 3:30  - 4:30pm       Floor Barre / Nutrition / Lecture Courses  (1h)

*Classes and times are subject to change. 

Level B / Advanced

Week 1 / Monday-Friday, June 29 - July 3

11:15 - 12:15pm       Contemporary / Choreography (1h)              

12:30 - 2:30pm      Ballet Technique (2h)

2:30 - 3:30pm       Lunch Break

3:30 - 4:30pm       Pointe Technique-Girls / Jumps & Turns, Variation-Boys (1h)   4:45 - 5:45pm       Classical Repertoire / Pas de Deux (1h)                                  

Week 2 / Monday-Friday, July 6-10

11:15 - 12:15pm       Pilates / Cardio-Barre (1h)              

12:30 - 2:30pm      Ballet Technique (2h)

2:30 - 3:30pm       Lunch Break

3:30 - 4:30pm       Pointe Technique-Girls / Jumps & Turns, Variation-Boys (1h)   4:45 - 5:45pm       Classical Repertoire / Pas de Deux (1h)

Week 3 / Monday-Friday, July 13-17

11:15 - 12:15pm       Contemporary / Nutrition / Lecture Courses (1h)              

12:30 - 2:30pm      Ballet Technique (2h)

2:30 - 3:30pm       Lunch Break

3:30 - 4:30pm       Pointe Technique-Girls / Jumps & Turns, Variation-Boys (1h)   4:45 - 5:45pm       Classical Repertoire / Pas de Deux (1h)

*Classes and times are subject to change. 

Performance Day Schedule

At the STUDIO:

 

10:30am - 12:00pm    Ballet Class / Levels A & B 

12:10pm - 1:10pm    Rehearsal / Levels A & B

 

1:10pm - 3:30pm        Lunch Break

At the THEATRE:

 

4:30pm    Arrival at the Theatre 

Level A & B Dancers, Guest Artists, Faculty, Staff

4:45pm - 6:15pm    Stage Rehearsal

 

6:45-8:15pm  TCDA-IBF 2020 Gala Performance

QUICK LINKS                                                                TCDA                                                     SOCIAL MEDIA

                                                               INTERNATIONAL BALLET FESTIVAL

About  

Academy                                                                                         

Contact                                                                              

Blog                                                                                       Rocklin, California

Exclusive                                                                                            USA

Faculty                                                                                   + 1 (916) 300 7520 

Home                                                                                    

Info                                                                                        

Performances                                                                       info.tcda@gmail.com

Registration                                                                            www.tcda-ibf.com

Schedule                                                                                

Scholarships 

Store  

Weekend Activities                                

  • Facebook TCDA-IBF
  • Instagram TCDA
  • TCDA Blog

​© TCDA - IBF