TCDA-IBF Schedule

California - July 1-19, 2019

Level A / Intermediate

Week 1 / Monday-Saturday, July 1-6

10:00 – 11:30am    Ballet Technique (1.5)                    

11:30 – 12:30pm     Acting / Pointe Technique - Girls /  Jumps & Turns - Boys (1h)

12:45 - 1:45pm       Musical Theatre (1h)

*There will be no classes Thursday, July 4, (Independence Day) 

 

Week 2 / Monday-Friday, July 8-12

10:00 – 11:30am    Ballet Technique (1.5)                        

11:30 – 12:30pm     Pointe Technique - Girls / Jumps & Turns - Boys (1h)                   

12:45 - 1:45pm       Cardio Barre / Nutrition / Yoga - posture, breathing (1h)    

Week 3 / Monday-Friday, July 15-19

10:00 – 11:30am    Ballet Technique (1.5)                    

11:30 – 12:30pm     Pointe Technique - Girls / Jumps and Turns - Boys (1h)                

12:45 - 1:45pm       Contemporary Choreography / Rehearsal (1h)    

*Classes/times subject to change. 

Level B / Advanced

Week 1 / Monday-Saturday, July 1-6

2:00 - 3:30pm       Ballet Technique (1.5h)                

3:45 - 4:30pm       Pointe Technique - Girls / Jumps & Turns - Boys (45min.)           

4:30 - 5:30pm       Classical Repertoire (1h)               

5:45 - 6:45pm        Musical Theatre (1h)                    

7:00 - 8:30pm       Contemporary Repertoire (1.5h)

*There will be no classes Thursday, July 4, (Independence Day)

Week 2 / Monday-Friday, July 8-12

12:45 - 1:45pm       Cardio Barre / Nutrition / Yoga - posture, breathing (1h)       

2:00 - 4:00pm      Ballet Technique (2h)                                

4:15 - 5:15pm         Pointe Technique - Girls / Jumps & Turns - Boys (1h)                

5:30 - 6:30pm       Pas de Deux / Variations Girls / Variations Boys (1.15h)

7:00 - 8:30pm       Contemporary Choreography (1.5h)          

Week 3 / Monday-Friday, July 15-19

2:00 - 4:00pm       Ballet Technique (2h)                                    

4:15 - 5:15pm          Pas de deux / Rehearsal (1h)            

5:30 - 6:45pm        Classical Repertoire / Variations (1.25h)               

7:00 - 8:30pm        Neo-Classical Choreography (1.5h)

*Classes/times subject to change. 

Performance Day Schedule

At the STUDIO:

 

10:30am - 12:00pm    Ballet Class / Junior and Senior

12:10pm - 1:10pm    Rehearsal / Junior and Senior

 

1:10pm - 3:30pm        Lunch Break

 

 

At the GUILD THEATRE in Sacramento, CA:

 

4:30pm    Arrival at the Guild Theatre, Sacramento / 

Guest Artists, Junior and Senior Dancers, Faculty, Staff

4:45pm - 6:15pm    Stage Rehearsal

 

6:45-8:15pm  TCDA-IBF 2019 Gala Performance

QUICK LINKS                                                                TCDA                                                     SOCIAL MEDIA

                                                               INTERNATIONAL BALLET FESTIVAL

About  

Academy                                                                                         

Contact                                                                              Office: 703 Maple Drive

Blog                                                                                       Roseville, CA 95670

Exclusive                                                                                            USA

Faculty                                                                                   + 1 (916) 300 7520 

Home                                                                                    

Info                                                                                        

Performances                                                                       info.tcda@gmail.com

Registration                                                                            www.tcda-ibf.com

Schedule                                                                                

Scholarships 

Store  

Weekend Activities                                

  • Facebook - White Circle
  • White Instagram Icon

​© TCDA - IBF